vergeet niet tijdig uw gras/zitmaaier binnen te brengen voor het winteronderhoud

De Winterperiode kondigt zich stilaan aan, dit is dan ook het ideale moment om uw tuinmachines te laten onderhouden.

Waarom winteronderhoud?

Door een jaarlijks winteronderhoud voor je grasmachine zorg je voor minder defecten en minder kosten. Grasmaaiers hebben een lichte motor die voortdurend in contact komt met vuil. Daardoor zijn de olie, de luchtfilter en de bougie regelmatig aan vervanging toe. In droge periodes krijgt de machine heel wat stof en zand te slikken. Als het vochtig is, blijft het gras aan de messen zitten en kan het ook in de motor terecht komen. Vaak met roest als gevolg. Je machine krijgt al eens een tak of een steen te verwerken, waardoor de messen botter worden. Door de gewone slijtage vermindert het maairesultaat sowieso. Een jaarlijkse slijpbeurt brengt vaak de oplossing. In het uiterste geval, bij zware beschadiging, kun je de messen laten vervangen.

Een jaarlijks onderhoud van je grasmaaier voorkomt heel wat problemen in het voorjaar. Je machine gaat langer mee en je hebt minder kosten.

Ook het komende seizoen stellen wij alles in het werk om uw tuinbouwmachines met goede zorg te behandelen.

Indien u uw grasmaaier nog niet binnenbracht voor een jaarlijks winteronderhoud:
Om wachttijden aan het begin van het nieuwe maaiseizoen te vermijden, vragen wij u om uw machine nu al binnen te brengen. Dat kan tijdens de openingsuren van de winkel (di-vrij: 8u30u- 12u en 13u-18u (do 19:30), zat: 8u30-14u). Het toestel kan ook door ons afgehaald worden, vraag dan tijdig via onze aanvraaglink uw winteronderhoud aan.

VEILIGHEID

denk aan het goede en vooral VEILIGE onderhoud van uw zitmaaier en voorzie de cliplift